Wilt u deze oer-Hollandse sport zelf eens proberen, dan kan dat uiteraard!

Polsstokverspringen:

Het Polsstokverspringen/ Fierljeppen begint na de verwelkoming met de warming-up. Na een rondje lopen en de spieren even strekken gaan de deelnemers naar het oefenzandbed om daar de insprong en de landing te leren op een klein oefenschansje. Daarna wordt de klimtechniek geoefend in een klimpaal.

Voor de deelnemers die het kunnen en aandurven wordt na de droge oefenschans gesprongen over het water van de jeugdschans. Afhankelijk van de omstandigheden mogen de uitblinkers het daarna nog eens proberen over een echte wedstrijdschans.

De deelnemers die van de wedstrijdschans springen en al dan niet droog de overkant halen, spreken altijd over de enorme adrenalinekick die het springen geeft.

Dit fierljepevenement duurt gemiddeld 2 uur, maar langer kan ook – veel hangt af van hoe u het ingevuld wilt hebben.
Geeft u bij het maken van een afspraak aan welk karakter u het liefst aan de sessie geeft. Wij kunnen daar dan bij het inplannen van begeleiding rekening mee houden. Is dit bijvoorbeeld: zelf doen, vrijblijvend, veel plezier makend, · meer serieus de sport echt proberen te leren · wel of geen demonstratie door geoefende springers · een kleine wedstrijd met prijzen aan het einde . etc.

Voor wie:

Denk ook eens aan Polsstokverspringen/ Fierljeppen bij bijvoorbeeld één van de volgende activiteiten:
· Vrijgezellenfeesten
· Bedrijfsuitjes
· Personeelsverenigngen
· Managementtrainingen
· Teambuilding
· Familiedagen
· Schoolactiviteiten
· Activiteiten jeugdverenigingen
· Activiteiten studentenverenigingen
· Activiteiten buurtverenigingen
· Activiteiten sportverenigingen
· etc
Let op: Polsstokverspringen/ Fierljeppen is een zomersport. Zelf Polsstokverspringen/ Fierljeppen kunt u in de periode van 1 april tot 1 oktober.
Extra informatie:
– Iedereen die kan zwemmen mag meedoen.
– De minimum leeftijd is ongeveer 12 jaar.
– Voor deelnemers die recentelijk een knie- of een enkelblessure hebben gehad is het raadzaam eerst de huisarts of specialist te raadplegen.
– Voor deze activiteit is het aan te bevelen extra kleding mee te nemen zoals zwemkleding, oude sportschoenen met veters, een korte broek, een t-shirt of trui, sokken, en een badhanddoek.
– Laat zoveel mogelijk uw sierraden en duurdere kleding thuis i.v.m veiligheid en vies worden.
– Bij regen gaat deze activiteit niet door vanwege de veiligheid, u betaalt dan geen annuleringskosten.
– De betaling is conform het aantal opgegeven personen. Komen er minder personen wordt de rekening niet lager, komen er meer, wordt dit meegenomen in het totaalbedrag. Er wordt uitgegaan van minimaal 10 personen.
– Het polsstokverspringen is goed te combineren met andere activiteiten in de omgeving.

Hieronder ziet u een uitleg van het polsstokverspringen.